Anca Serea, ambasador al proiectului Răspundel Istețel, un sistem unic de învățare

11. 3. 2019 - Categorie Comunicate de presă

Anca Serea a acceptat invitația de a deveni ambasadorul Răspundel Istețel, un sistem unic de învățare care aduce o mulțime de informații din domenii diferite, prezentate cât se poate de interactiv și distractiv, pe înțelesul celor mici.

Anca Serea este una dintre cele mai cunoscute personalități mondene din România, fiind implicată constant în diverse activități ce vizează părinții, copiii și educația acestora, fiind la rândul ei mamă a 5 copii.

Fiecare carte cuprinde informații detaliate și sunete menite să faciliteze procesul de învățare al copiilor.

Prin temele alese, complexitatea informației cuprinse, precum și prin ușurința modului de folosire, proiectul Răspundel Istețel reprezintă o completare a metodelor clasice de învățare aplicate în școli și grădinițe.

Cărțile cuprinse în colecția Răspundel Istețel sunt următoarele

 • Lumea animalelor - Peste 900 de sunete și texte explicative despre animalele și plantele din diverse regiuni ale Terrei
 • Engleză și joc, în același loc - Peste 2200 de sunete și texte explicative realizate împreună cu vorbitori nativi, ce au ca scop învățarea limbii engleze printr-o serie de dialoguri și povești
 • Intru în joc, învăț pe loc - Peste 2200 de sunete și texte explicative ce îi vor învăța pe cei mici litere, numere, culori și multe alte noțiuni de bază
 • Corpul uman - Peste 2000 de sunete și texte explicative ce îi vor introduce pe copii în lumea anatomiei într-o manieră potrivită vârstei
În luna Aprile se va lansa și cartea Atlasul lumii ce cuprinde peste 900 de sunete și texte explicative despre continente, țări, capitale și particularități ale acestora.
De ce Răspundel Istețel?

 • Abordare 360 – Informațiile oferite nu sunt unidirecționale ci integrate din mai multe domenii, astfel încât copiii își pot forma o impresie cât mai exactă și diversificată despre cele învățate.
 • Îmbină imaginile și sunetele ceea ce duce la o mai facilă și complexă învățare atât a noțiunilor de bază cât și a informațiilor complexe.
 • Fixarea cunostintelor prin testare distractivă, asocierea testelor cu joaca.
 • Oferă controlul învățării. Copilul se poate întoarce oricând asupra testelor și își poate recompleta în orice moment cunoștințele.
 • Oferă o experiență realistă de interacțiune cu fenomenele, ceea ce aduce un plus de ușurință în învățare – sunetele sunt extrase din natură, nu doar prelucrări sinteticeCui îi este destinată colecția „Răspundel Istețel”?

 • Colecția „Răspundel Istețel” este destinată atât copiilor de vârstă preșcolară cât și copiilor mai mari.
 • Datorită tehnologiei speciale, cărțile pot fi utilizate și de copiii preșcolari, care nu pot încă să citească. În acest fel, pot „citi” ei înșiși un basm, pot învăța culori, numere, litere sau forme diferite într-o manieră jucăușă. Ei își vor și putea testa toate aceste cunoștințe prin intermediul jocurilor educative cuprinse în cărți.
 • Copiii mai mari și adulții vor fi, fără îndoială, interesați de Atlasul interactiv al lumii, Lumea animalelor, Corpul uman sau de cartea pentru învățarea limbii engleze, care oferă noțiuni avansate din fiecare domeniu propus.
 • Școlilor din sistemul de stat sau privat ce își doresc testarea unui nou concept educativ bazat pe texte, sunete și interacțiune.